Het Ethiopisch Nieuwjaar in met zomerse duik

Voor de meeste Nederlanders is 11 september een normale dag waarbij vaak nog genoten kan worden van de laatste zomerse zonnestralen. Wat veel mensen niet weten, is dat op diezelfde dag, vele duizenden kilometers verderop, het Ethiopisch Nieuwjaar wordt gevierd. De Ethiopiërs maken gebruik van een eigen kalender, waarbij niet alleen de jaarwisseling op een andere datum valt maar ook het jaartal 7 jaar achter loopt op die in Nederland.

Stichting DEM Steunt Ethiopië staat zo mogelijk jaarlijks stil bij deze bijzondere gebeurtenis en houdt voor die gelegenheid een passende Nieuwjaarsduik. Om 18.00 precies wordt dan het startsein gegeven voor de duik in het heerlijke opgewarmde zeewater van Wijk aan Zee. Hoewel alle duikers veel lol beleven in het water, is het doel van het evenement uiterst serieus. De stichting probeert met  het evenement weer een mooie opbrengst bij elkaar te duiken, dat aan de verschillende projecten wordt besteed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De stichting wil in het bijzonder Beachclub Oost bedanken voor de fijne samenwerking. De gasten hebben hier na afloop van de duik nog uren kunnen genieten van een Ethiopische koffieceremonie en het nationale gerecht van Ethiopië: Injera. Op naar de ietwat frissere Nieuwjaarsduik op 1 januari 2017. Met snert.