Wat doen wij?

Wat doen wij?

Als vriendenteam bij R.K.V.V. DEM te Beverwijk hebben wij jarenlang een gezellig potje gevoetbald op de zaterdagmiddag . Door het met de jaren stijgen van de gemiddelde leeftijd vanaf 2008 zelfs in de veteranencompetitie. Door een tekort aan topfitte spelers hebben we ons helaas voor het seizoen 2011-2012 uit de competitie teruggetrokken. We zijn uiteraard nog wel als team actief voor Ethiopië.

Vanaf 2005 hebben wij ook kunnen genieten van de technische speelkwaliteiten van een bijzondere man uit Ethiopië , Kaleab Masresha.

Kaleab is in 2005 naar Nederland gekomen. Na enige jaren als priester in de Beverwijkse parochie St. Eloy gewerkt te hebben is hij momenteel werkzaam in de RK parochie van de gemeenten Castricum en Bakkum. Vrij snel na zijn komst heeft hij zich als lid aangemeld bij onze voetbalvereniging en zijn talenten ingezet voor het zaterdag veteranenteam. Kaleab heeft zich zeer snel aan onze Nederlandse gewoontes aangepast en ook de derde helft als vast onderdeel van het voetbalplezier op de zaterdagmiddag leren waarderen.

In de maand September bezoekt Kaleab steevast zijn geboorteland en verricht dan veel goed werk. Met zijn hulp heeft menig arm kind een veel beter toekomstvooruitzicht gekregen. Tijdens de ‘derde helft’ informeerde Kaleab ons over zijn bezoeken aan Ethiopië en bij ons is daardoor het plan ontstaan als team ons steentje bij te dragen. Kaleab beschouwen wij als aansprekend voorbeeld hoe iemand van een ander continent, die is opgegroeid in een heel andere cultuur en in enkele jaren tijd uitstekend Nederlands heeft leren spreken, in de Nederlandse samenleving kan integreren. Het is mede om die reden dat we als team graag iets voor Kaleab en zijn landgenoten, waaronder mensen die vaak in erbarmelijke omstandigheden moeten leven, willen terugdoen. Wij hebben als groep in 2008 het initiatief genomen een aantal projecten in zijn geboorteland duurzaam te ondersteunen. In beginsel zijn wij gestart met een 4-tal projecten die financieel worden gesteund, doch inmiddels heeft er al een aardige uitbreiding plaatsgevonden. Er is een lokale, belangeloze, vertegenwoordiging in Ethiopië die zorgt voor de juiste bestemming van gelden.

In de periode van 5 t/m 12 mei 2009 hebben spelers, oud spelers en de vaste scheidsrechter van het voetbalteam met een flinke delegatie een bezoek gebracht aan Ethiopië (uiteraard voor eigen rekening). Naast een kennismaking met de cultuur van het vaderland en de familie van Kaleab hebben we ook de projecten bekeken. Tevens is er een voetbalwedstrijd gespeeld tegen een team van het seminarie. Foto’s van de reis staan in de fotogalerij.

Ook in de afgelopen jaren zijn er wat kleinere delegaties op bezoek geweest bij onze projecten in Ethiopië.

Ons initiatief heeft een duurzaam karakter en daarom hebben wij de Stichting “RKVV DEM steunt Ethiopië” opgericht. Op 3 februari 2009 is de “Stichting RKVV DEM steunt Ethiopië” officieel ingeschreven en de stichting heeft de ANBI-status. Door gebruik te maken van onze persoonlijke netwerken proberen wij zoveel mogelijk geld voor genoemde projecten bijeen te brengen. Iedere Euro die we ophalen zal geheel aan de projecten worden besteed. Nogmaals wordt benadrukt, persoonlijke uitgaven worden door de deelnemers geheel zelf betaald. Wij realiseren ons dat ons initiatief slechts een druppel op de gloeiende plaat lijkt. Besef echter dat ieder geschoold kind een betere toekomst voor zichzelf en zijn of haar familie in het vooruitzicht heeft. Wij hopen dat u ons initiatief weet te waarderen en helpt onze actie tot een succes te maken.

Wij mogen dan als team niet meer actief zijn bij voetbalvereniging RKVV  DEM, ons werk als “vriendenteam” voor de stichting gaat echter onverdroten door en wij zullen, ook sportief gezien, nog regelmatig van ons laten horen.

Archieffoto!
Archieffoto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.