Het Ethiopisch Nieuwjaar in met zomerse duik

Het Ethiopisch Nieuwjaar in met zomerse duik

Voor de meeste Nederlanders was 11 september dit jaar een normale zondag waarbij nog genoten kon worden van de laatste zomerse zonnestralen. Wat veel mensen niet wisten, is dat op diezelfde dag vele duizenden kilometers verderop het Ethiopisch Nieuwjaar werd gevierd. De Ethiopiërs maken gebruik van een eigen kalender, waarbij niet alleen de jaarwisseling op een andere datum valt maar ook het jaartal anders is dan die in Nederland. Zo leeft men in Ethiopië nu in het jaar 2009.

Stichting DEM Steunt Ethiopië stond ook dit jaar weer stil bij deze bijzondere gebeurtenis en hield voor de gelegenheid een passende Nieuwjaarsduik. Om 18.00 precies werd het startsein gegeven voor de duik in het heerlijke opgewarmde zeewater van Wijk aan Zee. Door de lekkere watertemperatuur en de golfslag, lagen de meeste deelnemers voor langere tijd in het water te dobberen. Hoewel alle duikers veel lol beleefden in het water, was het doel van het evenement uiterst serieus. De stichting heeft met het evenement weer een mooie opbrengst bij elkaar gedoken dat het komende jaar aan verschillende projecten wordt besteed.

De stichting wil in het bijzonder Beachclub Oost bedanken voor de fijne samenwerking. De gasten hebben hier na afloop van de duik nog uren kunnen genieten van een Ethiopische koffieceremonie en het nationale gerecht van Ethiopië: Injera. Op naar de ietwat frissere Nieuwjaarsduik op 1 januari 2017. Met snert.

DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA