Help een kind naar school

Help een kind naar school

Help een kind naar school
Kaleab te midden van een groep eerder geholpen kinderen!

Voor de arme kinderen in Ethiopië is het niet vanzelfsprekend dat zij naar school gaan. Hoewel het onderwijs in Ethiopië gratis is, dienen ouders een jaarlijkse schoolbijdrage en een bijdrage aan het boekenfonds te betalen, maar ook voor hun kind een verplicht schooluniform te kopen. De kosten om een kind een jaar naar school te helpen bedragen  €20,-. Voor de arme gezinnen is dit niet betaalbaar. Veelal betreft het éénoudergezinnen waarvan de vader weg is, overleden, onbekend of  ziek/gehandicapt. Bedelen is vaak  de enige mogelijkheid tot overleven. Ook de kinderen dragen hier vaak een steentje aan bij.

In 2009 hebben wij via de Stichting voor 50 kinderen hun opleiding voor de komende 5 jaar veilig gesteld. Naast de schoolkosten ontvangt het gezin ook een bedrag van € 20,- per jaar als bijdrage in levensonderhoud.

Uiteraard gaan wij keihard verder met onze acties om nog veel meer kinderen een betere toekomst te bieden. De gelden worden overigens via familie van Kaleab en vertegenwoordigers van de lokale rooms-katholieke kerk beheerd en besteed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.