Project Katinka: Centrum dagopvang gehandicapte vrouwen

Project Katinka: Centrum dagopvang gehandicapte vrouwen

Project Katinka: Centrum dagopvang gehandicapte vrouwen

Als meisje/vrouw heb je in het Afrikaanse land Ethiopië vaak een achtergestelde positie. Ben je dan ook nog gehandicapt, dan wordt je door je familie zelfs achtergehouden of weggestopt. Wij willen een aantal meisjes/vrouwen de mogelijkheid bieden zich verder te ontwikkelen. Naast het bieden van geborgenheid  worden zij tevens in de gelegenheid gesteld op zoek te gaan naar hun eigen talenten, deze te ontwikkelen en zich hiermee een mogelijk minder afhankelijk bestaan te creëren. In 2010 is de basis gelegd en inmiddels zijn we alweer aan de slag met een groep van 24 dames.

In eerste instantie hadden wij onderdak gevonden in een in 2010 door het “Embidir Catholic Secretariat” opgeleverd gebouw in Welkite. Dit gebouw werd slechts een gedeelte van de dag gebruikt voor opvang van oudere mensen (maaltijdverstrekking en wasgelegenheid). Met wat kleine bouwkundige aanpassingen was het een prima locatie voor ons project, doch door de ligging buiten Welkite was het voor een aantal meisjes moeilijk bereikbaar.

Project Katinka: Centrum dagopvang gehandicapte vrouwenInmiddels hebben wij een ander pand in het centrum van Welkite betrokken. Dit pand staat geheel ter beschikking voor ons project en een aantal vrouwen woont hier permanent.

Dit is een gezamenlijk project  van onze stichting met de MOV-groep van de RK Parochie “De Goede Herder” in Castricum/Bakkum en het RK Bisdom Embidir te Ethiopië. Welkite ligt zo’n 100 km ten zuidwesten van Addis Abeba.

Hieronder een korte film en foto’s over het Project Katinka.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.