Nieuwe school en toiletgebouw in Kolfe Keraniyo

Nieuwe school en toiletgebouw in Kolfe Keraniyo

Oude schoolgebouw in Kolfe Keraniyo
Oude schoolgebouw in Kolfe Keraniyo

In april 2010 is er voor het eerst door een delegatie een school in Kolfe Keraniyo, een arme wijk in  Addis Abeba bezocht. Op de school bestaande uit uitsluitend oude golfplaten, zitten circa 250 kinderen in 3 donkere klassen, zonder ramen, zonder sanitaire voorzieningen, vrijwel zonder leerhulpmiddelen. De kinderen deden hun behoefte op een stuk braakliggend terrein tussen hun spelende leeftijdgenoten.. Voor ons westerlingen een onbegrijpelijke situatie.

Op het moment van ons bezoek was de Stichting FIDA, een plaatselijke instelling met gelden van sponsors uit onder meer Ierland, begonnen aan de bouw van een nieuwe school. De bouw is in volle gang en zal als alles volgens plan verloopt in september 2011 in gebruik worden genomen. Voor een sanitaire voorziening waren nog geen financiële middelen.

Met het geld van onze sponsors hebben wij een adequate water- en sanitairvoorziening gerealiseerd, die in oktober 20101 reeds in gebruik is genomen. Dank zij uw steun gaan de kinderen nu normaal naar een schoon toilet. Nu gaan we helpen met de inrichting van de school: meubels, kasten, schoolborden, speelgoed en lesmateriaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.