Opvang kinderen in Tullo

Opvang kinderen in Tullo

Ondersteuning kinderen in Tullo

Weeskinderen Tullo
Overhandiging meegenomen sportmateriaal

In Tullo, een dorp in de omgeving van Hawassa, circa 300 km ten zuiden van Addis Abeba, wonen veel mensen in hutten.Ze leven doorgaans van de landbouw. Met een paar koeien, geiten, ezels en een stukje land tracht men wat inkomsten te verwerven en daarmee een acceptabel bestaan op te bouwen. De onderlinge saamhorigheid tussen mensen is groot. Ze helpen elkaar waar mogelijk: “Heb jij vandaag geen eten, kom dan maar bij mij. Misschien moet ik mij morgen wel tot jou wenden”.

Een groot aantal weeskinderen uit Tullo wordt buiten schooltijd opgevangen door enkele nonnen van de congregatie Ursulijnen, een van oorsprong Italiaanse congregatie. Zi trachten de kinderen onder meer door sport bijeen te brengen en te motiveren. Zelf hebben wij aan den lijve mogen ervaren dat er veel voetbaltalent in Tullo rondloopt. Onlangs is één van die talenten door de Hawassa Town Administration geselecteerd om in het districtsteam te voetballen. Wij hebben het financieel voor deze speler mogelijk gemaakt deze stap te maken. Wie weet gaan we in de toekomst nog wel van hem horen!

De zusters hebben via de Stichting RKVV DEM steunt Ethiopië een budget gekregen om voor 30 kinderen nieuwe voetbalschoenen, tenues en ballen te kopen. Tevens zijn een tafeltennistafel en tennismateriaal aangeschaft. Ook is een groep kinderen (met begeleiding)  in de gelegenheid gebracht deel te nemen aan de “Great Ethiopian Run” die enkele dagen na ons bezoek zou plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.